19 Temmuz 2013 Cuma

Rüzgargülü Çiçeği

     Rüzgargülü Çiçeği

cicek cesitleri cicek turleri

Rüzgargülü


Rüzgargülü, Leberblümchen, Hepatica nobilis
Mart Çiçeği
Karaciğerotu
Karaciğer Çiçeği

Famiyası: Düğünçiçeğigillerden, Hahnfussgewaechse, Ranunculaceae
Drugları: Rüzgargülüotu: Hepaticae herba
Rüzgargülünün kökleri hari tamamı, çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır.
Botanik: Asya, Avrupa, Kuzey Amarica ve Türkiyenin kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde yetişir. Rüzgargülügenelikle ormanlarda ağaç altlarında kili, kireçli topraklarda ve hafif nemli yerlerde daha gür yetişir. Kökleri küçük bir yumru şeklindeki anakök ve ondan çevresine çevresine yayaılan saçak şeklindekiyanköklerden oluşur.
Yaprakları uzun bir sap üzerinde direkt kökten çıkan rozet yapraklar olup, yaprakları üç loplu her lop kalp şeklinde ve bütün olarak karaciğere çok benzer. Bu nedenle karaciğerotu veya karaciğer çiçeği diye anılır. Yaprakalrının üst yüzeyi koyu yeşil alt yüzeyi erguvani renkli vede yaprakları derimsi sertliktedir.
Çiçekleri uzun üzeri tüylü bir sap üzerinde olup 6 adet yumurta şeklinde eflatun, mor, veya leylaki renkte taç yaprakları ve bunları kavralıyan üç adet yeşil renkli kupa yapraklarına sahiptir. Çiçek göbeğinin ortasında 20-30 adet beyazımsı dölenme tozlukalar ve ortasında ise açık yeşilimsi renkte bir göbeğe sahiptir.
Yetiştirilmesi: Tohumları veya kökleri ilk baharda gölgeliklere ekilir bitki bir defa ekildiğinde çevresine yayılır.
Hasat zamanı: Yaprak ve çiçekleri Nisan ve Mayısta toplanarak kurutulur, zira taze iken çok zehirlidir.
Birleşiminde: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Araştırmalar: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.
Tesir şekli: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.
Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Rüzgargülü yerine daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin brobşite karşı A. Itır-, Çuhakökü-, Sinirliot-, Güneşgülü-, ZYE preparatları veya Gökçek İksiri daha etkildir.
b-) Halkarasında: Eskiden halkarasında safra ve karaciğer rahatsızlıkları ve bronşite karşı kulanılmıştır. Günümüzde pek kulanılmamaktadır., çünkü bu rahatsızlıklara karşı yantesiri olmayan ve etkisi daha çok yüksek olan bşka şifalı bitkiler vardır.
Yantesiri: Rüzgargülü taze iken zehirli kurutulunca zehirliliği kayıp olur.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, fakat karpuz da tatlıdır ve bu da mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içer.

cicek cesitleri cicek turleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder