18 Temmuz 2013 Perşembe

Glayöl çiçeği

     Glayöl çiçeği

cicek cesitleri cicek turleri

Ağustos Ayının Güçlü Çiçeği: Glayöl

Aslında ismi Gladiolus’ tan yani Gladyatör kelimesinden geliyor. Zarif ama bir o kadar da güçlü yaprakları, kendisine bahşedilen kılıç biçiminden ötürü bir gladyatör kılıcına benzetilmiş, o uzun ve güçlü yaprakların arasından çıkan gösterişli ve etkileyici çiçek ise, tam olarak Ağustos ayına yakışır bir görüntüye sahip. Halk arasında hem glayör hem de glayöl olarak anılan bu güçlü çiçeği biraz daha yakından tanımaya ve onun büyüsüne kapılmaya ne dersiniz?


Oldukça güzel ve göz alıcı renklere sahip olan glayöl çiçeği, kendisine hayran bıraktıracak bir albeniye sahiptir. Kılıç biçiminde yaprakları olan ve bunlar tarafından korunan esrarengiz çiçek bünyesinde her biri birbirinden canlı renkler taşır. Bir diğer adı da kuzgun kılıcı olan bu çiçek, zor koşullara dayanabilmesi ile ünlüdür. Özellikle yaz aylarında, birçok çiçeğin sıcaklara dayanamayıp 1 2 günde boynunu büktüğü Ağustos aylarında, 1 haftayı geçkin süre dayanıp güzelliğini koruyabilir, bu nedenle bu ayların can kurtaran çiçeklerinden biridir. Tekli bir buket olarak karşımıza çıkmazsa da renkli glayöllerden oluşan kocaman bir buket ve hatta çelenk, gerçekten göz alıcı bir görüntüye sahip olabilir.

Ağustos ayının sıcağı, neşesi, canlılığı ve gösterişiyle birebir örtüşen bu çiçek, kendini korumak için de çok fazla mücadele verir. Yetiştirilmesi ve özellikle topraktan ilk çıkış aşaması biraz zahmetli olsa da, sonrasında ortaya çıkan göz alıcı çiçeğini elde etmek için gerçekten değdiğini düşünebilirsiniz.

cicek cesitleri cicek turleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder