17 Temmuz 2013 Çarşamba

Bodrum Papatyası

     Bodrum Papatyası

cicek cesitleri cicek turleri

Papatyanın renkli akrabası, yaz aylarında bahçeleri şenlendirmeye hazır.

TOPRAK: Her tür geçirgen, drenajlı toprakta yetiştirilebilir.Toprağın sürekli nemli olması gerekir. En sağlıklı gelişimi sıcak iklimlerde gösterir. Bahçenin güneş alan yerlerinde mutlu olur.
BAKIM: Hassas bir çiçektir. Onu sert rüzgarlardan korumanız gerekir. Sulamasına özen göstermelisiniz. Kış aylarında köklerini korumak için üzerini kuru yapraklarla örtmeyi unutmayın.
2011-6-bodrum-papatyasi-02
ÜRETİM: Tohumlarını ekmek için en uygun dönem mart ayıdır.Ekimi kapalı ve ılık bir yerde yapmalısınız. Fideden yetiştirmek daha kolaydır. İlkbahar ve yaz aylarında satın aldığınız fideleri bahçe ve balkonlarınıza dikebilirsiniz. Fidelerin arasında 30 santimetre mesafe bırakmayı unutmayın. Dikim için açtığınız çukurun, bulunduğu kaptan biraz daha derin olması gerekir.
ÇİÇEKLER: Yaz dönemi boyunca çiçekli bir bitkidir. Çiçekleri papatyaya benzer. Mavi, mor, pembe, sarı ya da krem renklerinde olabilir. Yaprakları mızraksızdır. Bazı türlerinin kenarları düz, bazılarının tırtıklıdır. 30-60 santimetreye kadar boylanma yapabilir.

cicek cesitleri cicek turleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder